Bio

Mijn naam is Eelco Meijnen, ik ben geboren op 6 mei 1985.
Sinds jonge leeftijd speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven. Toch kocht ik pas op mijn vijftiende mijn eerste (elektrische)gitaar. Kort daarna kreeg ik mijn eerste gitaarles bij de Hoofddorpse gitaardocent Paul Scheepmaker. Dit beviel goed en tijdens de vijf jaar les die daarop volgden werd het gitaarspelen voor mij steeds belangrijker. Zo serieus dat ik besloot op mijn twintigste auditie te doen voor het Alkmaar’s Conservatorium, tegenwoordig Conservatorium Haarlem. Na een jaar vooropleiding werd ik in 2005 definitief toegelaten!

Tijdens mijn studie had ik hoofdvakles van Walther de Graaff, Arie Storm en Tim Langedijk. Daarnaast volgde ik workshops bij oa Arnold van Dongen, Martijn van Agt, Leendert Haaksma, Anton Goudsmit, Eef Albers. Allemaal zeer inspirerende muzikanten!
In 2010 ben ik succesvol afgestudeerd als gitarist/uitvoerend musicus ofwel ‘Bachelor in Music’.

Naast uitvoerend muzikant vind ik het ook leuk mijn kennis over te brengen aan enthousiaste leerlingen. Dit doe ik onder andere bij Gitaarschool Amsterdam. Lijkt gitaarles je leuk? Kijk voor meer lesinfo bij het kopje ‘gitaarles’.

Ook heb ik in mijn thuisstudio de mogelijkheid om muziek op te nemen. Met behulp van een goede audio interface, software, verschillende mics, effecten en gitaren is er van alles mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Een hoop verschillende artiesten, stijlen, podia, leerlingen en opnames. Die afwisseling spreekt mij het meest aan in het leven als muzikant!